Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Стоилко Апостолов: Нужен е ясен бюджет за прехода към екологично земеделие

Държавата трябва да предостави стимули за производителите, които да започнат да използват по-малко пестициди и препарати, твърди експертът

гледано: 1074   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Необходимо е Министерството на земеделието да представи ясен бюджет за реализирането на прехода към екологично земеделие. Това каза пред Bloomberg TV bulgaria Стоилко Апостолов, управител на Фондация за биологично земеделие "Биоселена".

Той заяви, че за момента такъв бюджет няма, като намеренията на министерството не са ясни и по тази причина не очаква в следващите месеци да има особена промяна в сферата.

Апостолов е участник в работната група, която трябва да изготви Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони, който България трябва да представи в Брюксел до края на годината. Той обаче не очаква до края на годината в сферата на земеделието в страната да има особени промени. 

Още по темата

По думите му държавата трябва да заеме ясна позиция за това как земеделието и животновъдството ще преминат към по-екологични процеси. Според него държавата трябва да предостави и стимули за производителите, които да започнат да използват по-малко пестициди и препарати, вредящи на околната среда.

По думите на Апостолов стратегията "От фермата до трапезата" е много добре премислена, целите са много добре съобразени с желаните резултати.

Той добави още, че повишаването на изискванията към вноса на храни извън Европейския съюз ще има ефект върху глобалното производство.

Целия разговор гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Омикрон – началото на края на пандемията?