IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студентите на УНСС разкриват талантите си преди да ги открият работодателите

97% от дипломантите започват работа след завършването си, посочи Илиян Чабуклийски, секретар на Студентския съвет при висшето училище

17:33 | 04.11.19 г.
Студентите на УНСС разкриват талантите си преди да ги открият работодателите

Конкурсът "Студент на годината", на който генерални партньори са Rabota.bg и Bloomberg TV Bulgaria се провежда за осми път тази година. Събитието ще има пет категории – бакалавър, магистър, спортист, талант и студент на годината на УНСС на 2019 г. Конкурсът е под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Стати Статев, информира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Илиян Чабуклийски, секретар на Студентския съвет при УНСС.

"Всеки студент е участвал в различни проекти и международни конференции, някои дори в проекти на NASA и имат доста високи постижения. Всички техни документи ние ги изпращаме на журито, което ги оценява по свои критерии. Имаме над 32 кандидатури във всички категории", посочи той.

По думите му възпитаниците на УНСС имат различни таланти – танцьори, фокунисници и певци. “Те изпращат видеа, които се оценяват от журито за категорията Талант на годината", каза Чабуклийски и обясни, че хората, които до момента са печелили и участвали в конкурсите „Студент на годината“, сега са на водещи позиции в различни компании в цялата страна.

"Организирахме и събитието „Кариера УНСС“ за два дни през месец април. Там имаше над 40 компании и по наши данни над 800 души си намериха работа на това събитие", заяви секретарят на Студентския съвет при УНСС.

Според данни на УНСС 97% от студентите на университета си намират работа след завършването.

"10% от лекциите в УНСС се водят от хора в бизнеса и водещи работодатели", коментира Чабуклийски връзката на студентите и представителите на икономиката.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още