IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейдър: Цената на акциите на Amazon ще достигне 4400 долара до края на годината

Промяната в ръководството на компанията е стратегически ход и Джеф Безос ще има повече време да развива страничните идеи и проекти, посочи Йордан Мицикулев

18:55 | 04.02.21 г. 1
Трейдър: Цената на акциите на Amazon ще достигне 4400 долара до края на годината

"Дори и сега да има сътресение на пазара и анализаторите да очакват корекция, подобна на тази през март, инвестициите в тази компания не спират" коментира той.

Йордан Мицикулев е на мнение, че промяната в ръководството на Amazon безспорно е „стратегически ход“.

„Това е една от най-големите компании в света, която работи с безумно вещи пазарни анализатори и винаги подобни рокади при тези корпоративни титани се отразяват положително в дългосрочен аспект“, очаква професионалният трейдър.

"Анди Джаси е пряко свързан с управлението на Amazon още от самото ѝ създаване. Не е изненада, че именно той поема кормилото на компанията", смята той.

Йордан Мицикулев напомни, че ролята на Джеф Безос като изпълнителен председател е повод за огромен интерес на фондовите пазари. Според него, новият пост на втория най-богат човек в света би му предоставил повече време да развива страничните идеи и проекти на Amazon.

"Не бива да забравяме, че Amazon предлага 165 услуги, от които магазинът е само една. Останалата част включват изграждане на 5G мрежи, управление на облачни системи, интегрирането на изкуствения интелект в собствените платформи на компанията, лицево разпознаване и т.н.", изброи част от дейността на компанията професионалният трейдър.

Мицикулев посочи, че това са секторите на бъдещето, върху които в момента набляга и Китай.

„Поради тази причина и още повече поради заявката от страна на компанията да работи заедно с американските федерални институции, без съмнение фокусът ѝ ще се насочи в тази посока", очаква той.

Йордан Мицикулев припомни, че Аmazon се специализира в управлението на данни още от края на дотком балона през 90-те години на миналия век. Професионалният трейдър информира, че оттогава компанията набляга именно на това звено.

"Като ръководител Amazon Web Services (AWS) Анди Джаси направи така, че звеното вече формира една трета от бизнеса и повече от половината от оперативната печалба по последни резултати. Точно този сектор тепърва започва да се развива и там се очакват най-големите изненади", допълни той.

По думите на основателя на The Smart Money, рекорните приходи за четвъртото тримесечие на 2020 г. от около 125,5 млрд. долара се дължат главно на факта, че Amazon успя да организира изключително добре операциите си, отговаряйки ефективно на повишеното потребителско търсене в рамките на електронната търговия.

"Друга основна причина е, че с дигитализацията на ежедневието ни - много начинаещи трейдъри избраха да започнат да търгуват на фондовите борси като средство на дохoд. Онлайн търговията с ценни книжа е далеч по-леснодостъпна, което от своя страна създаде допълнителна ликвидност за компанията", смята Йордан Мицикулев.

По отношение на засилването на регулаторния контрол върху технологичните гиганти професионалният трейдър посочи, че от една страна Amazon може да се счита за монополист, но от друга - конкуренцията в този сектор в САЩ не е толкова развита.

"Не смятам, че натискът от страна на регулатори ще има осезаемо отражение върху представянето на компанията. В миналото Amazon е преборвала далеч по-сериозни проблеми", потвърди Мицикулев.

Какви са причините за финансовия успех на Amazon?

Коментарът не е препоръка за вземане на инвестиционно решение!

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
markov
преди 3 години
Балониада
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още