IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трябва да определим приоритети на икономиката, призова синдикалист

След дебат в българското общество за социалната, финансовата и данъчната политика, ще има предсказуемост и яснота, смята Йоанис Партениотис от КТ „Подкрепа“

12:53 | 10.04.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Bloomberg TV Bulgaria</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 

България загуби позицията си на индустриална държава. Трябва да разберем каква социална, финансова и данъчна политика ще имаме, която ще доведе до предсказуемост и яснота. Трябва да си изясним сами за себе си каква икономика искаме да направим.

Това заяви в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Йоанис Партениотис, който коментира становище, изготвено от експертите от браншовите организации на синдиката, чиято цел е да се „провокира към дебат българският политически елит, който над 27 години се лута в различни посоки“.

Той обясни, че “трябва да поставим нещата на картата, да спазваме приоритети и да гоним интереси, защото се нуждаем от яснота не само пред българското общество, но и пред предприемачите

Партениотис риторично попита в каква посока иска да се развива страната ни – в СПА,селски туризъм или високи технологии.

За пример той даде Словакия, която от аграрна страна след разделянето си с Чехия, е станала „индустриален динозавър на ЕС, защото в нея ежегодно се наливат инвестиции“.

Той отбеляза, че в България трябва да се изясни развитието на отделните отрасли, което ще се отрази на социалния статус на хората“.

„Трябва да има приоритети, които да се спазват и интереси, които да се гонят“, категоричен е Партениотис.

Кои са проблемните сектори на българската икономика, според Йоанис Партениотис, можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 3
ivanrog
преди 6 години
Да не повярваш, че ще се съглася със синдакилист! Да, наистина трябва да има дебат и да се изясни веднъж за винаги на къде вървим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
ivanrog
преди 6 години
Да не повярваш, че ще се съглася със синдакилист! Да, наистина трябва да има дебат и да се изясни веднъж за винаги на къде вървим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още