Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

UBS: Икономическият ръст все още не е накърнен

Някои геополитически и геоикономически напрежения се превръщат в потенциален дестабилизиращ коктейл, твърди Серджо Ермоти

UBS: Икономическият ръст все още не е накърнен

Серджо Ермоти, главен изпълнителен директор на UBS Group. Снимка: Ройтерс

Швейцарската банка UBS описва настоящата икономическа реалност като напълно реалистична.

„Ако погледнете миналите ни прогнози от последните няколко години, за съжаление трябва да кажа, че прогнозата ни винаги е била силно балансирана. Не сме допуснали някой определен силен месец или тримесечие да надделее над реалистичния ни поглед. Смятам, че икономическият ръст и всички основни трендове, които подкрепят създаването на богатство в света, все още са ненакърнени“, каза Серджо Ермоти, главен изпълнителен директор на UBS Group, в интервю за Bloomberg от Давос.

Още по темата

Въпреки това Ермоти признава, че някои геополитически и геоикономически напрежения се превръщат в потенциален коктейл, който може да дестабилизира краткосрочните пазарни условия.

Запитан за плана на банката, ако пазарът се промени, Ермоти пояснява, че „както всяка банка в света около 50% се основаваме на макроикономическата прогноза и развитието на финансовите пазари, лихвите и т.н. 50% от целта ни е базирана на бета фактори. И 50% на алфа фактори – неща, които ръководството може да контролира, като увеличение на дела в портфейлите, увеличение на пазарния дял и пазарното проникване“.
 
Мениджърът уверява, че банката следи внимателно сегашната пазарна среда и  предприема тактически действия, за да намали част от препятствията, които среща при бета факторите.

„В същото време мислим за различни начини за увеличение на пазарния дял в предизвикателна пазарна среда не само за нас, но и за много конкуренти“, каза още Ермоти.

Цялото интервю гледайте във видео материала. 

Всичко от Давос следете тук!

гледано: 2939   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 1 година
Полезно е да се зачита истината, че без защита срещу щети от работата на централната банка - колкото е по-голям БВП, толкова повече са щетите и (при достатъчно време) стопанската криза е с по-лоши последици.

Още от Bloomberg TV
Л. Дацов: Бюджет 2021 може да бъде под контрол, без значителни отклонения