Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Участниците в строителната еуфория са по-умерени, смята предприемач

Кризата настъпва, когато човек се самозабрави, посочи инж. Николай Чомаковски, изпълнителен директор на Pipe System

гледано: 2470   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Кризата през 2008 г. засегна най-много строителния сектор. Лично ние от Pipe System не я преживяхме трудно. 15 години сме в растеж. Може би, ако човек отвори очи за знаците, които му се дават, разбира как да се развива в определен момент. Кризата настъпва, когато човек се самозабрави. Това е мнението на инж. Николай Чомаковски, основател и изпълнителен директор на Pipe System, изказано в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Според него, ако се постъпва разумно, кризите се случват по-трудно.

"Във ВИК сектора всяка стъпка е сякаш отначало, смята Николай Чомаковски и разказа, че в началото компанията му е била за продажба на ВИК материали и след това прибавят нови услуги към портфейла си. – След портфолиото от обекти и изчерпването на ВИК като тема реших, че ще мина към общото строителство. Исках да придам различна визия на това, което се прави на пазара."

Той напомни, че до 2008 г. имаше еуфория на пазара, а сега пак има нещо подобно, но по-различно.

“Участниците са малко по-умерени. Точно когато една компания се развива, се иска най-много внимание, твърди изпълнителният директор на Pipe System.– Постоянно сме в търсене на подходящите, качествени специалисти. Аз вярвам много на банките. Те са основна подкрепа в развитието ми."

Според инж. Николай Чомаковски липсват специалисти от областта на средното образование.

По думите му има много предизвикателства. Инженер Чомаковски отбеляза, че новите тенденции в строителството идват от САЩ, а „Европа в това отношение е консервативна".

Той разкри още, че Pipe System като разгъната застроена площ има най-много обекти в офис сградите, които са бум на пазара с доста сериозен ръст. "Строим училища, болници, жилищни сгради, логистични бази", информира строителният предприемач.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

1
 
3
 
4
Бидонойл до: studioaa
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Алчността е основният мотиватор при капитализма. Още дядо Адам Смит беше казал, че богатството на обществото се гради от множеството индивиди, които преследват собствени егоистични цели. Днес има инструменти за обуздаване на прекомерната алчност - по-високи данъци, регулации... Но не е ли по-добре пазарът да бъде оставен сам да си реши проблемите?
2
 
13
 
3
преди 10 месеца
Това спекулант да овладее собствената си алчност не го вярвам изобщо... Еуфория на пазара има много повече от 2008. Наивниците свързват еуфорията с балон след като се опариха 2008 и затова се лъжа, че еуфория няма за да се заблудят балъците няма и балон и големия растеж тепърва предстои.
3
 
12
 
2
преди 10 месеца
Една от коректните и качествени фирми в строителния бранш, не случайно работят по големите проекти.
Само една поправка към инж.Чомаковски относно "липсват специалисти от областта на средното образование" - по-скоро липсва присъствито на бизнеса в училищата и канализиране интереса на ученика към дадена сфера на професионално развитие. Минете по строителните училища, направете едно състезание, конскурс или каквото ще да е там и ще видите, че има кадърни хора стига да им се даде насока за развитие и визия за бъдеще.
0
 
24
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Смятайте какво е положението щом това е трета статия свързана с охладняването на имотния пазар в рамките на ден.

Още от Bloomberg TV
Ще поемат ли цените на петрола над 60 долара за барел догодина?