Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Ученици в България учат роботика

Написахме първия учебник по роботика, а материалите чрез платформа достигат до 60 страни в света, посочи основателят на училището “Robopartans” Кирил Митов

гледано: 4437   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
4 гласа

Опитваме и успяваме да подготвим учениците в сферата на техническите науки. С роботи им показваме аспекти на тази сфера, защото роботите са забавни. Това каза Кирил Митов, основател на училище по роботика “Robopartans”, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването „Бизнес среща“.

Той съобщи, че за първи път в България е написан учебник по роботика за ученици от пети, шести и седми клас, а материалите чрез платформа достигат до 60 страни в света.  

По думите му когато един ученик може да седне да програмира, да конструира робот, чрез него той може да научи какво е променлива, указател, масив – неща, които след това много ще му помогнат много по-бързо да се включи в сферата на техническите науки.

"Учениците сами конструират роботи от прости колички до сложни животни и това е по-близко до изкуството, отколкото до математиката", информира Митов. 

Според него възрастта, в която човек трябва да започне да се занимава с технически науки, е около 9-10 години, защото тогава малкият човек развива абстрактно мислене.

"От резултатите от обучението са вижда, че познанията по технически науки се разширява с възможност да работят в екип, да решават проблеми, да мислят", подчерта Кирил Митов. 

Той обясни, че може да има уроци за възрастни.

„Проблемът на тези занятия е, че големите са с една идея по-несериозни. Те отсъстват заради ангажименти. Затова гледаме да не работим с тях на този етап“, коментира Митов и напомни, че ако промяната не тръгне от преподавателите, всяка друга промяна е безсмислена. – Преподавателят трябва да може да комуникира с учениците, да ги възхити, да ги мотивира да учат. И с най-добрия учебник нещо не се получава, ако няма кой да преподаде материала добре.“

Какви са мечтите на децата, които искат да реализират при разработката на роботи? Как се избират праподаватели? В коя държава е най-голям интересът за обучение по роботика онлайн? Кога ще генерира богатство роботът?  Могат ли да бъдат креативни роботите? Вижте повече във видеото!

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
5
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
дано има повече такива кръжоци за децата, спомням си като малък как ходех кръжок по авиомоделизъм и ракетомоделизъм, няма по добър урок и удоволствие от това едно дете да създаде нещо работещо със собствените си ръце .... после това става голяма мания и кеф :):)
0
 
5
 
3
преди 1 година
И аз ще записвам сина (второкласник) в тези курсове. Голям мерак има специално затова.
0
 
5
 
2
преди 1 година
Кой се занимава? Не се заяждам просто питам, защото смятам да насоча децата си към тази сфера. Предварително Благодаря за отговора!
6
 
1
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Kaто знам кой у нас се занимава с роботика... мани бегай

Още от Bloomberg TV
Л. Шулева: Сребърният фонд няма капацитет да е буфер на пенсионната система