IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усвояването на евросредства върви с нормален темп, твърди консултант

Все още обаче няма публично оповестени данни за миналия програмен период, каза Атанас Кирчев

11:36 | 14.06.17 г.
Усвояването на евросредства върви с нормален темп, твърди консултант

Усвояването на европейски средства протича с нормален темп, а размерът на разплатените средства към бенефициенти е около 10%. Това коментира консултантът Атанас Кирчев пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му последната справка за усвояването на еврофондове показва, че процентът на договаряне (сключени договори за евросредства) е малко над 40% от всички средства.

Интересен е фактът обаче, че няма публична информация, която да даде сведения за начина, по който е приключил предходният програмен период, отбеляза още Кирчев. По данни на Доклада на парламентарната комисия по контрол на еврофондовете усвояването към март 2016 е било около 90%.

"Окончателният доклад е бил внесен през март 2017 година, но все още няма публично оповестени данни за усвояването през миналия програмен период", сподели консултантът.

По думите му се отчита, че е налице няколко процентни пункта по-голям ръст вследствие на усвояването на европейски средства, отколкото би бил при липсата на подобни инвестиции, но според консултанта това е в рамките на статистическата грешка.

Вижте още във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още