Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Васил Стефанов: Цената на заема за "ЧЕЗ България" отговаря на пазарната

"Еврохолд България" няма да прави радикални промени в инвестиционната програма на "ЧЕЗ България"

гледано: 2249   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Цената на заема, чрез който "Еврохолд България" придоби активите на CEZ Group в България, отговаря напълно на пазарната, коментира ръководителят "Сливания и придобивания" в дружеството Васил Стефанов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че през борсата "Еврохолд" е извършила една от най-големите сделки за набиране на публичен капитал в България - 80,5 млн. евро.

Още по темата

"Еврохолд България" придоби активите на чешкото дружество за сумата от 335 млн. евро - собствен и заемен капитал. В началото на седмицата обаче беше отправено и търговото предложение към миноритарните собственици на две от дружествата в пакета. С това стойността на сделката се увеличава до над 520 млн. евро.

Стефанов коментира още, че дружествата на CEZ Group у нас са били управлявани добре и нивото им на задлъжнялост е много ниско. При оценката на покупката в компанията са взимали предвид най-вече нетната стойност на активите и печалбата преди данъци и амортизации (EBITDA).

Новият собственик не смята да прави радикални промени по инвестиционната програма на дружеството, като основните акценти ще са подобряване на обслужването на клиентите и мрежата, както и интегриране на нови системи и технологии, разказа още Васил Стефанов. Програмата е 250-300 млн. евро в рамките на следващите 3 години.

С покупката на "ЧЕЗ България" "Еврохолд България" ще се фокусира в два бизнеса - застраховане и енергетика.

Целия разговор можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Стоилко Апостолов: Нужен е ясен бюджет за прехода към екологично земеделие