Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Великобритания и Холандия остават най-предпочитани от българските студенти

Близо половината от завършилите в чужбина студенти се връщат в България, каза Николай Христанов, мениджър "Програми висше образование в чужбина"

гледано: 1453   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Около половината от завършилите в чужбина студенти избират да се върнат в България. Има и примери на българи, които се реализират успешно в чужбина. Това каза Николай Христанов, мениджър "Програми висше образование в чужбина" в Интеграл образователни програми, в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.  

По думите му Великобритания и Холандия са най-предпочитани от студентите за обучение на английски, а за немскоговорящите Германия и Австрия остават популярни дестинации. 

Христанов каза още, че няма единна политика дали лекциите да са изцяло онлайн.  

Според него е възможно да се организират хибридни лекции - големите лекции с над 100 човека да са онлайн, а лекциите с малки групи и с дистанция между хората да са в университета.  

Той добави още, че бизнес мениджмънт, инженерните науки и тези за възобновяемите източници са някои от най-предпочитаните специалности от българските кандидат-студенти.  

Христанов смята, че завършващите в момента биха могли да се фокусират върху онлайн обучения за придобиване на допълнителна квалификация, за да са по-конкурентоспособни. Според него ако те успеят да предложат цялостно портфолио на работодателите, ще бъдат засегнати в по-малка степен от коронакризата.

Още вижте във видеото на  Bloomberg TV Bulgaria.  

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Ще поемат ли цените на петрола над 60 долара за барел догодина?