IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Viber запазва данните при смяна на мобилния номер

При смяна на номера приложението праща съобщения към всички контакти на потребителя, за да могат да си запишат новия мобилен номер

16:43 | 15.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Viber запазва данните при смяна на мобилния номер

Популярната платформа за разговори Viber представи съществен ъпдейт на приложението, който ще помогне на потребителите по света да съхранят данните си в него при смяна на мобилния номер – включително цялата чат история, свалените стикер пакети и своя Viber Out кредит. 

Viber вече идентифицира поставянето на нова SIM карта в устройството и изисква синхронизиране на контактите. Само в няколко бързи стъпки потребителят може да прехвърли всички данни към новия си номер.

При едновременна смяна на мобилния номер и на устройството с такова, което работи със същата операционна система, трябва първо всички контакти от старата карта и устройство да бъдат копирани в новото, а след това да се постави новата SIM и да се активира Viber.

„Смяната на мобилния номер е обичайна, дори честа практика в някои държави, а ние искаме да осигурим на потребителите си пълна защита на чат историята им и сваленото съдържание, когато решат да направят тази промяна“, споделя Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber, цитиран в прессъобщение на компанията.

При смяна на номера Viber изпраща съобщения към всички контакти на потребителя, за да могат те да си запишат новия мобилен номер в списъка с контакти.
 
Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
deant
преди 6 години
а защо не го прави когато си смениш устройството? а всяко ново устройство няма и помен от цялата история. това е нещо, което мисля в скайп го има отдавна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още