IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владислав Драмалиев: Цифровите активи са рискови

Голямата пречка пред биткойна да навлезе по-широко в САЩ са регулациите и данъчните системи в отделните региони, каза директорът на фондация "Битхоуп"

17:53 | 26.02.21 г. 3
Владислав Драмалиев: Цифровите активи са рискови

Никой не трябва да се залъгва, че цифровите активи са стабилни активи - точно обратното - те са рискови, но през последните 12 години биткойнът показа, че функционира правилно без съществени проблеми. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп".

По думите му инфлацията вече е налице и търсейки отговор на въпроса какво централните банки могат да направят, за да я спрат, все повече институционални и корпоративни инвеститори се обръщат към преимуществата на биткойна, спрямо тези на златото като активи-убежище. 

"При всяка индикация, която гласи, че може да се стигне до някакво спиране на печатането на пари, акциите реагират мигновено, което е основен показател за изкривяването между реалната икономика и финансовите пазари. Корелацията между акции, индекси и криптовалути не може да бъде избегната", каза гостът.

Визирайки изказването на американския финансов министър Джанет Йелън, която заяви, че биткойнът е изключително неефективен начин за разплащане, Владислав Драмалиев посочи, че "кралят на криптовалутите" е единствено "неефективен" от гледна точка на обема на трансакциите в секунда.

"Не смятам, че притежалите на биткойни биха се възползвали до голяма степен от опцията за закупуване на автомобил Тesla чрез криптовалутата, тъй като след една-две години биха могли да си купят примерно два автомобила. Просто Tesla e една от последните компании, които решиха да диверсифицират баланса си", каза още той.

В заключение Владислав Драмалиев посочи, че голямата пречка пред биткойна да навлезе по-широко в САЩ са регулациите и данъчните системи в отделните региони, но все повече започват да намаляват правните бариери както отвъд Океана, така и в Европа.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
mitik75
преди 3 години
Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
момчето открива топлата вода ... не му пречи на възторга .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Добрутро, Минке! Има ли нормален човек да не знае, че цифровите активи са МНОГО рискови!Че НЕ са РИСКОВИ и че са перспективни твърдят и вкарват като тема за дискусия с налагане на тяхното мнение тези, които са финансово заинтересувани СИЛНО от това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още