Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Владислав Янков: София все повече навлиза на картата на дигиталните edge услуги

Пандемията задейства дигиталните стратегии на компаниите, твърди търговският директор на Equinix България

Владислав Янков: София все повече навлиза на картата на дигиталните edge услуги

България може да навлиза в сферата на edge услугите на свързаността, но на практика е разположена на място, където обслужва огромен регион от Кавказките държави до Балканите, Турция и стига до Близкия Изток. Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Владислав Янков, търговски директор на Equinix България.

„Всяка година в свързаността има ръст, но през тази година се очаква той да бъде с над 50%. Не само българските компании, но и останалите, в ерата на пандемията, се наложи максимално бързо да задействат дигиталните си стратегии. Процес, който отнема 2 години сега се случва за 6 месеца“, каза гостът.

Глобалният индекс за взаимосвързване позволява да се проследи взаимосвързаността между компаниите. "В момента нашите предвиждания показват, че до 2024 г. ще бъде постигната до 22 хил. терабайта информационна свързаност между компаниите. В Европа това представлява 1/4 от информацията, защото тя е съсредоточена в по-големите центрове. Но вече и София е на картата на edge услугите наравно с локации като Мадрид и Стокхолм“, обясни Янков. 

Още по темата

Обикновено при облачните компании в повечето случаи центърът им с базата от данни се намира в западноевропейска локация. Всички потребители, които искат да ползват облачна услуга, трябва да се свържат с мястото с всички данни, но с времето подходът се оказа неефективен и компаниите са започнали да търсят по-малки облачни доставчици, които да доставят инфраструктурните услуги по-бързо и лесно като търсят локации по-близо до крайните им клиенти. София е такава локация, а най-близката партньорска локация се намира във Франкфурт, обясни Янков.

Според него към момента edge пазара се обединява от 16 държави.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Страхил Делийски: Време е политиците да започнат да действат