Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

За година TechnoMagicLand е привлякъл над 14 000 посетители

Създателите ще влагат всяка година по 100 хил. лв., за да гарантират устойчиво развитие, твърди Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика"

За година TechnoMagicLand е привлякъл над 14 000 посетители

Снимка: TechnoMagicLand

Създаденият от „ТехноЛогика“ съвместно със София Тех Парк детски интерактивен център за наука и технологии TechnoMagicLand, отбелязва първата си годишнина днес. За тази една година той е привлякъл над 14 000 посетители.

„Имаме 115 организирани групи от 23 селища на България, над 300 демонстрации по 10 теми от физика и химия, 6 различни курса на преподаване, работилници по 9 теми и 3500 последователи във Facebook с по 30 нови на ден“, заяви Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Към експозицията с експерименти e прибавена и една нова - 8 частни училища са разпознали иновативния подход и провеждат часове от учебната програма в TechnoMagicLand, посочи Огнян Траянов.

Още по темата

„Дадохме възможност на таланти от софийските училища за доброволчество, те са 15 на брой. Вече 25 години работим по програми и проекти, които целят да привлекат младите към точните науки и технологиите. През последните 5 години 1% от приходите на фирмата отива за корпоративна-социална отговорност и в нея образователните инициативи са водещи".

Освен реализираната инвестиция от 750 000 лв. за стартирането на TechnoMagicLand всяка година планирано ще влагаме по 100 хил. лв., за да гарантираме устойчиво развитие, съобщи Траянов. От друга страна се прави и непрекъснато обновяване на експонатите в базата, 20% са нови, разкри още той.

гледано: 6833   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Bloomberg TV обучение TechnoMagicLand

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Кристиян Фезелов: Излизането на САЩ от кризата ще бъде L-образно