IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват вътрешни тестови трансакции на дигиталната валута на Facebook Libra

Надига се все по-голяма опозиция срещу проекта, коментира Ангел Гяуров, финансов директор на Belayer

20:25 | 04.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Виждаме все повече опозиция към проекта за дигитална валута на Facebook Libra. Той регулаторно се намира все още в състояние на безтегловност, заяви Ангел Гяуров, финансов директор на Belayer, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

"В кошницата от валути, влизащи в състава на Libra, липсва китайският юан. Това веднага провокира китайските власти за проекта им за държавна дигитална валута, напомни финансистът и уточни, че сигурността е основен аргумент, който повечето държави в момента дават като опозиция. – Такава се оказа и обединената позиция на Франция и Германия."

Гяуров посочи, че от Facebook отчитат опасенията на регулаторите. “Скоро започват вътрешни тестови трансакции. По-притеснителното обаче са слуховете за Visa, MasterCard и PayPal, че ще напуснат Libra асоциацията", коментира той.

Според финансовия директор на Belayer е реалистично проектът да се видоизмени до някаква степен и то в посока как се извършва регистрацията, както може ли да бъде проследен произходът на средствата и собственикът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още