IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо стартъпът Insaiders не търси външно финансиране

Идеята на платформата е да предложи преживявания на туристите в среща с българското изкуство, посочи Пламен Иванов

19:41 | 15.01.19 г.
Защо стартъпът Insaiders не търси външно финансиране

Insaiders добавя стойност към преживявания с цел опознаване на културата и природата на България.

Това заяви Пламен Иванов, основател на стартъпа Insaiders, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

“Идеята ми за Insaiders дойде през престоя ми в Австралия през 2017 г., където в рамките на множество пътувания се запознах с автентичната култура на континента”, разказа Иванов, който решава да създаде подобен проект, с който да популяризира България.

Идеята на платформата е да предложи преживявания на туристите в рамките на един ден, в който те да се срещнат с българското изкуство.

"Свързваме местни професионалисти от различни сфери – екскурзоводи, артисти, планински водачи, фолклорни танцьори, кулинарни специалисти, занаятчии с чужденци, които посещават България временно, за да им предложим еднодневни преживявания, с които да опознаят България", посочи Иванов.

Бизнес моделът е процент комисиона от самата стойност на преживяването, което се обявява от самия изпълнител на услугата.

Основателят на стартъпа Insaiders разкри, че началото на проекта е в София, но смята да го доразвиe в Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас.

"Разчитаме на рекламата между отделните хора, както и на социалните мрежи. Планираме партньорства с инфлуенсъри, блогъри. На този етап потребителите са малко, тъй като стартирахме едва в края на тази година. Тепърва предстоят дейности в тази насока. Началната инвестиция е малка, защото не сме инвестирали в програмисти", обясни Пламен Иванов.

Той информира, че кулинарните и занаятчийските преживявания привличат най-голям интерес.

“На този етап проектът се издържа със собствени средства. Но аз не бих загърбил началната мисия в името на инвеститорски интереси. Ако има инвестиции, те трябва да са свързани с нашата цел. Трябва ни устойчиво развитие на този вид туризъм, фокусиран върху автентични преживявания в България", категоричен е основателят на Insaiders.

Какви са намеренията на Пламен Иванов да разшири обхвата на платформата? Как ще събере екип? Кои национални обекти ще влязат в платформата? Защо стартъпът не търси външно финансиране?

Повече от разговора вижте във видео материала.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още