IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите в очакване на срещата между Тръмп и Дзинпин

Цените на петрола и металите са стабилни

18:06 | 05.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвеститорите на основните световни пазари са предпазливи в сряда преди да се състои потенциално напрегнатата среща  между президента на САЩ Доналд Тръмп и президента на Китай Си Дзинпин, предава Ройтерс. Двамата ще разговарят в края на седмицата.

Най-важната точка от дневния ред на предстоящата среща във Флорида от страна на Доналд Тръмп ще бъде да успее да повлияе на Пекин да вземе мерки против своята въоръжена с ядрени оръжия съседка Северна Корея, тъй като тя се опитва да разработи ракети, които да имат технологическата възможност да ударят САЩ.

На световните пазари днес металите и петролът не промениха съществено цената си поради очаквания за по-силно глобално търсене. Пазарите също очакват и публикуването на протокола от последната среща на Фед, на която централната банка на САЩ взе решението да увеличи лихвите.

„Разговорите ще бъдат неофициални, дискусии без сценарий, относно как двете страни ще подходят към различията си, вместо веднага да се насочат към разрешаването им“, заявиха анализаторите от Morgan Stanley в съобщение до своите клиенти.

„Всякакви конкретни коментари как САЩ планира да намали дефицита си по текущата сметка с Китай ще бъдат следени от инвеститорите на борсите“, е записано в изявлението.

Във вторник предстедателят на Фед за Ричмънд внезапно напусна институцията, след като призна, че в разговор с анализатор от Wall Street е изтекла конфиденциална информация относно плановете на централната банка през 2012 г.

Стойността на долара спадна поради безпокойството от експеримента на Северна Корея с ракетен снаряд , което се отрази негативно на нагласите на пазарите преди срещата на лидерите на САЩ и Китай.

Доларовият индекс, който следи валутния курс на долара спрямо кошница от шест валути на най-големите търговски партньори на САЩ, се понижи в сряда до 100,48 пункта. Спадът беше резултат и от по-ниската възвращаемост на щатските държавните ценни книжа, а това не подейства като стимул на инвеститорите да купуват долари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още