Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Борса

Софарма организира годишна среща с инвеститорите на 3 ноември

Заинтересованите трябва да заявят желание за участие до 20 октомври

Софарма организира годишна среща с инвеститорите на 3 ноември

Снимка: Pixabay

 “Софарма” АД организира Годишна среща с инвеститорите, на която “Софарма” АД и “Софарма Трейдинг” АД ще представят на кратко постигнатите цели и новите предизвикателства, съобщиха от компанията чрез БФБ- София.

Срещата ще се проведе в конферентния център на Софарма Бизнес Тауърс, гр. София. Всички заинтересовани лица трябва да заявят желание за участие до 20 октомври 2017 година на електронен адрес irevents@sopharma.bg или на телефон (02) 8134 319, за да получат регистрационна форма, тъй като местата са ограничени.

Още по темата

Софарма АД отчете 8% ръст на продажбите на годишна база през септември. Производителят отчита лек спад от 1% на продажбите за вътрешния пазар, който обаче се компенсира напълно от 11% ръст на продажбите за износ.

Софарма АД
Приходите от продажби за деветте месеца на 2017 година се увеличават със 16% спрямо същия период на 2016 г. По-специално компанията генерира % ръст на продажбите за износ и 2%-но нарастване на продажбите за вътрешен пазар.

След вливането на Медика АД приходите от продажби за периода от началото на годината се увеличават с 25%. При износа нарастването е от 29%, докато при вътрешния пазар има нарастване от 19%.

В същото време "Софарма Трейдинг" отчита консолидирана печалба от 5,16 млн. лв. за първото полугодие на 2017 г., което е с 2 млн. лв. по-малко от неконсолидираната печалба за същия период.

Компанията се насочи и към придобиване на готов бизнес и през 2017 г. подписа сделки за добавяне на аптеките "Фармастор" (чака одобрение на КЗК) и сръбската Lekovit.

 

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Коментари (0)


Още от