IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БЛС: Тази година няма да има преразход в болничната помощ

Вероятно има злоупотреби, но настояваме да се оповестява какви са те и мерките срещу тях, каза каза председателят на Българския лекарски съюз

13:40 | 03.09.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За първи път тази година няма да има преразход в болничната помощ, а дори се очертава да има неусвоени средства към 30 август в немалък размер. Това каза председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR

Относно изнесените данни на прокуратурата за хиляди нарушения от страна на болниците той коментира: "Вероятно има злоупотреби, но ние настояваме да се оповестява какви са те и мерките, които са предприети, за да се предотвратят. Иначе се поражда една тревога у цялото население, че всички работещи в системата на здравеопазването са мошеници, което води след себе си случаите на агресия", допълни председателят на съсловната организация.

В следващите месеци БЛС трябва да определи колко ще получават медиците от 2020 година в рамките на започващите преговори. 

"За заплатите трябва да говорим само за тези дейности, които са отговорност на държавата - спешна медицинска помощ, детски градини, ясли, училища", уточни д-р Иван Маджаров.

Той отбеляза, че останалите работят на съвсем други принципи и не разчитат на гарантирана заплата от някой министър.

"От лекарския съюз отстояваме интересите на всички работещи в сферата, когато говорим за преговори по рамковия договор, когато се повишават цените за отделни клинични пътеки, за процедури или прегледи", коментира д-р Маджаров.

Още вижте във видеото!

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 4 години
демек вече сте разделили баницата ... и тая година предизборно ще се ограничите млако ... нищо, още малко и сме в следващата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още