IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС подготвя нови санкции за Русия

Германия и САЩ определят референдума за съдбата на Крим като „нелегитимен“

11:55 | 10.03.14 г. 5
ЕС подготвя нови санкции за Русия

Нови санкции от страна на ЕС грозят Русия заради продължаващата й намеса в ситуацията в Крим. За това предупреди германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер. Предполага се, че срещу Русия ще бъде въведено следващо ниво санкции, ако по време на разговорите, които ще се проведат днес и утре, страната не се съгласи на преход към международен формат на подготовка за намаляване на напрежението.

В същото време канцлерът Ангела Меркел в разговор с руския президент Владимир Путин е определила референдума за съдбата на Крим за „нелегитимен“. Въпреки предупрежденията за санкции, местното население в Русия постепенно се подготвя за присъединяване към Руската федерация.

Меркел се е свързала с руския лидер, като е изразила възмущението си от случващото се в Украйна. Канцлерът смята, че в наши дни е недопустимо една страна да се меси в суверенитета на друга и да я заплашва, по какъвто и да е било начин.
От своя страна, руският президент е защитил проруските лидери в Крим, докато военни без обозначителни знаци, продължават да бъдат струпвани на полуострова.

Китай и Съединените щати, също изразиха притеснението си относно случващото се в Украйна. В телефонен разговор, президентите на двете страни са се обединили около мнението, че трябва да се действат със спокойствие и сдържаност спрямо ситуацията, за да се избегне покачване на напрежението.

Според американските официални лица, референдумът на полуострова, който трябва да се проведе на 16 март е „нелегитимен“ и няма да бъде признат, както от САЩ, така и от международните и партньори.

Междувременно според данни на говорител на украинската държавна служба, руските военни вече контролират 11 гранични пункта в Крим. Силите на Кремъл затягат хватката си около Крим, въпреки предупреждението на САЩ към Москва, че присъединяването на южния украински регион ще затвори вратата за дипломацията в напрегнатата конфронтация между Запада и Изтока.



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

5
4
rate up comment 7 rate down comment 0
data
преди 10 години
Извода за ситуацията в Украйна - никога не се отказвайте от ядрено оръжие ако имате достъп до него !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Управителите на ЕС, карат маймуните сами да искат да им се намали жизнения стандарт чрез чувствата (желания и омраза)! => Субективен идеализъм в манипулирана и приета ТВ-реалност, генерира маймуни и обратен резултат!но за пълноценната ***, "обратния резултат" изглежда правилен, през възпаиятията - субективното, а то се настройва чрез ТВ-реалността!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 7
Jorkata
преди 10 години
Тия от ЕС само глупости правят напоследък... не си виждат въжето около врата, а си ритат столчето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
bgMan
преди 10 години
И вече спря проекта "Южен поток".Ха честити ни постъпления от такси за изплащане на кредитите по него!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още