IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георг Георгиев: Не може да скъсаме дипломатически отношения с Русия

Послание от съдебната власт не бива да се бърка с такова на правителството, каза зам.-министърът на външните работи

12:16 | 06.02.20 г. 5
Георг Георгиев: Не може да скъсаме дипломатически отношения с Русия

"Не смятам, че може да се стигне до късане на дипломатическите отношения с Русия. Това заяви по Bulgaria ON AIR зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Той коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, че Москва и Сърбия пазят банкера Цветан Василев.

"Послание от съдебната власт не бива да се бърка с такова на правителството. Няма как такива действия да не са неприятни, България държи на своя суверенитет и на спазване на законите", каза в студиото на "България сутрин" Георгиев.

Относно новината от вчера, че български съдия и семейството му са със забрана да влизат на територията на САЩ заради "участие в сериозна корупция", Георг Георгиев каза: "Дали ще се разследва допълнително Андон Миталов - това решение ще се вземе от компетентните органи. MВнР не е крайната инстанция, която има роля по този казус. Не бих повярвал, че държава като САЩ не основава твърденията си на факти", посочи той.

Съдия Андон Миталов от Специализирания съд става първият българин с такава санкция.

По думите на заместник-министъра сътрудничество между нас и САЩ по казуса с борбата с корупцията не бива да бъде неочаквано. "Българите сме най-заинтересовани от това да осигурим среда без корупция. Няма как обаче нашите партньори да не бъдат загрижени", добави Георгиев.

"Темата с визите за САЩ е една от най-често поставяните при комуникацията ни с Вашингтон. Трипроцентната бариера на откази е тази, която все още не успяваме да преодолеем. Ще продължим в насока на това да изпълним и този критерий", заяви зам.-министърът на външните работи.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 8
fon
преди 4 години
Защо да не може? 1885-та дедите ни са го направили за цели 10 години. И това са били от най-силните години за развитието на България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 6
дядя Вова
преди 4 години
Новейший авианосец США оказался легкой мишенью https://rg.ru/2020/02/06/novejshij-avianosec-ssha-okazalsia-legkoj-misheniu.htmlГлавная проблема американского авианосца нового поколения Gerald R. Ford не в неработающих лифтах для боеприпасов и даже не в сломавшейся силовой установке - атомный гигант, по образцу которого строятся все новые авианосцы США, оказался неспособен не только защитить себя, но и разглядеть направленные на него угрозы.Недавние испытания систем самообороны Gerald Ford, выявили недостатки в работе средств РЭБ, радаров и аппаратуры связи "корабль-корабль", говорится в докладе дирекции по оперативным испытаниям и оценке Пентагона. Выдержки из документа опубликовал Task&Purpose.Производительность системы электронного наблюдения авианосца оказалась настолько низкой, что ВМС прекратили испытания до решения основных проблем. Многофункциональный радар Spy-3 на тестах не заметил одну из угроз, хотя в Пентагоне признают, что "сценарий был более более сложным, чем планировалось".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 4 години
Ти ще се запишеш ли доброволец за войната с русия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
дядя вова , чете ли за новите excalibur s , дето удрят вече и движещи се цели в компрометирана gps среда ?! ... остави , ами не е мултфилмче , влизат на въоръжение тази година ... нещо ново от решетников ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 10
дядя Вова
преди 4 години
Георг Георгиев: Не може да скъсаме дипломатически отношения с Русия Не са ви казало от Козяк, не сте го направили.Айде малко цирк с руски шпиони:https://youtu.be/dmuit58Xq0cВидеото-бомба. Ексклузивни кадри на супер-тайна операция. Рукола, кафе и руски агенти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още