IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери откраднаха личните данни на близо 2 млн. акаунта в популярни сайтове

Пострадали са потребители на Facebook, Google, Twitter, Yahoo, LinkedIn и други платформи

10:46 | 05.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Хакери откраднаха личните данни на близо 2 млн. акаунта в популярни сайтове

Паролите и потребителските имена от близо 2 млн. акаунта във Facebook, Google, Twitter, Yahoo и други уебсайтове са откраднати от хакери, съобщава компанията по киберсигурност Trustwave.

Кражбата е извършена чрез специален софтуер, който е инсталиран на неизвестен брой компютри в цял свят.

При влизането на потребител в някой от тези уебсайтове, софтуерът е запаметявал всички потребителски данни. Събирането на информация е продължило около месец, а всички данни са изпращани на сървър, контролиран от хакерите.

Той вече е локализиран от Trustwave и според представители на компанията се намира в Холандия. Направената проверка сочи, че е открадната потребителска информация от 93 000 уебсайта.

Google и Yahoo все още не са коментирали официално случая, но Facebook, LinkedIn и Twitter обясниха, че са направили проверка и са установили кои са засегнатите потребители.

Самото събиране на данни е станало чрез прокси сървър, поради което е невъзможно да се разбере кои компютри са били заразени с вируса.

Trustwave предупреждава, че има опасност сървърът в Холандия да не е единствен и в момента хакерите да продължават да събират още данни.

Подробностите вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още