IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Лингорски: Спокоен съм с Бюджет 2014

Решението за мораториум за продажба на земя е плод от мораториумите върху царските имоти, каза бившият зам.-министър на финансите

15:22 | 24.10.13 г.
И. Лингорски: Спокоен съм с Бюджет 2014

„ Спокоен съм за бюджета, за който финансовият министър Петър Чобанов каза всички правилни неща, които можеха да бъдат казани“. Това каза в ефира на Bulgaria On Air бившият заместник-министър на финансите при НДСВ Илия Лингорски.

„Според мен на първо четене това е бюджет, който оправя и възстановява спокойствието след четири турбулентни години. През тях намерението беше да се намери някой със силна ръка, който да управлява и резултатът беше нестабилност, неспокойствие и бизнеса се чувстваше несигурен, а този бюджет поправя“, категоричен беше Лингорски.

По думите му бюджетът за следващата година ще оправи „най-страшно загубеното нещо през последните години“ – предсказуемостта и спокойствието“.

„Успокоен съм от факта, че бюджетът не е направен, за да издържи до май 2104 г., когато ще има избори за евродепутати и много хора спекулираха, че ще се превърнат в избори за всичко“, каза още той.

Решението на парламента за налагане на мораториум за продажба на българска земя на чужденци е следствие от мораториумите, налагани от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Затова се стигна до този парадокс и "миша" схема за използване на Народното събрание, каза финансистът.

„Една радикална малка партия предлага някакво решение с отвратителен характер, което големите партии го подкрепят – това е прецедент“, посочи Лингорски.

По думите му това решение е плод от мораториумите върху царските имоти „и не защото са на царя, защото тогава НС беше накарано да гласува решение за имотите на един единствен човек“.

„Това е поредното доказателство на голяма група народни представители затова как те виждат начина за комуникация между хората“, каза той.


Вижте повече във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още