IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan Chase дава 13 млрд. долара за извънсъдебен спор

Това е най-голямата сума, плащана от компания на американските власти

20:00 | 20.10.13 г. 2
JPMorgan Chase дава 13 млрд. долара за извънсъдебен спор

JPMorgan Chase ще плати рекордната сума от 13 милиарда долара, за да уреди извънсъдебен спор. Само 4 млрд. долара са за споразумение с Федералната агенция за жилищно финансиране. В замяна властите ще спрат многобройните разследвания за дейността на най-голямата американска банка.

По данни на Wall Street Journal разследванията, които се водят както на федерално, така и на щатско равнище, засягат продажбата на ипотечни книжа от страна на банката малко преди да пламне световната финансова криза. WSJ отбелязва, че досега нито една компания не е плащала толкова голяма сума на американското правителство в съответствие с постигнато извънсъдебно споразумение.

Банката е постигнала принципно споразумение с Федералната агенция за жилищно финансиране на САЩ, която представлява в спора гигантите за ипотечно кредитиране Fannie Mae и Freddie Mac.
Активите на JPMorgan Chase са около 2,3 трлн. долара. Финансовата институция осъществява операции в над 60 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
То това е едната цел - да плащат УЖ непрекъснато и да си над 100 пъти на печалба! или обратно - маймуните да са над 100 пъти на загуба!...Та искам да кажа, че никога не само няма да СИ изплатят дълга, а напротив - това е начина да расте... а другите да плащат непрекъснато ;))))))))))Виж ТУК какво става - все за увеличаване на производителността на труда се "плямпа", за увеличаване на местни данъци и такси, щото нямало в общините пари, за теглене на заеми да се "работи" по проекти за да СЕ усвояват ЕврОпАри и т.н. булшит, а НИКОЙ не казва КАК и КЪДЕ се ТОЧАТ Кинтите !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
0pk
преди 10 години
Още няколко банки като осъдят и готово - изчистват си дълговете :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още