IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се промени през 2018 година?

Bulgaria ON AIR ни припомня най-важните събития

13:18 | 01.01.19 г.
Какво се промени през 2018 година?

Отива си още една година, която посрещнахме с очаквания и надежди. И през 2018 г. имаше от всичко – и добри, и не толкова добри събития. Но както винаги и те ще отшумят и ще останат само тези, които са променили живота ни.

В средата на годината една новина премина почти незабелязано. Калкулаторът на ООН отчете, че населението на България вече е под седем милиона. Това се случи точно на 29 юни в 14 часа и седем минути, когато броячът отчете, че сме се стопили до 6 милиона 999 хиляди 999 души.

2018 година ще се запомни и с няколко оставки в правителството. Вицепремиерът Валери Симеонов напусна "Дондуков" 1 и се върна в Народното събрание. Това стана след като срещу него в продължение на месец протестираха майките на децата с увреждания.

Трима министри – Ивайло Московски на транспорта, Валентин Радев на вътрешните работи и Николай Нанков на регионалното развитие също се простиха с постовете си, след като автобусна катастрофа край Своге, отне живота на 20 души.

Министрите Теменужка Петкова и Бисер Петков поискаха да се оттеглят, но Бойко Борисов ги върна отново на работа. Годината беше белязана и от няколко знакови ареста.

Имаше и убийства, извършени като по сценарии за холивудски трилър. През 2018 г. две големи катастрофи ни потопиха в скръб, но и извадиха наяве проблемите и корупционните схеми в живота ни. Добра или лоша, тя вече си отива. За 2019 г. нека да си пожелаем повече добри новини.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още