IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клисарова: И задочниците ще имат право на преференциални заеми

Предстоят законодателни промени, обещава образователният министър

14:06 | 17.03.14 г.
Клисарова: И задочниците ще имат право на преференциални заеми

Задочните студенти не могат да кандидатства за студентски кредити заради дискриминационен текст в закона, съобщи телевизия Bulgaria on Air. Казусът коментира образователният министър Анелия Клисарова, която обеща, че и задочниците ще имат право на преференциални заеми.

"Тези млади хора имат нужда от помощ - социални причини са ги накарали да учат и да работят едновременно", обясни Клисарова. 

Затова и веднага след решение на Върховния административен съд, без забавяне ще бъдат предприети законодателни промени, които да позволят отпускането на преференциални заеми за студенти задочно обучение, гарантират от образователното министерство.

На връзката между образованието и бизнеса е посветена и предстоящата конференция „Образование и бизнес - на един език ли говорят теорията и практиката”. Организатори на събитието, което ще се проведе на 24 март в София, са Bulgaria On Air и Investor.bg, в сътрудничество с Bloomberg Television.

Конференцията „Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката” се организира в партньорство с Виваком, Българска банка за развитие, Висшето училище по застраховане и финанси и VM Ware. 

Регистрирайте се за участие в конференцията тук

Вижте какво каза още просветният министър пред камерата на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още