IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кр. Станчев: Либерализацията на енергийния пазар не буди риск за Бюджет 2016

Проблем около нея може да има, ако не заработи, смята икономистът

22:30 | 04.12.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Кр. Станчев: Либерализацията на енергийния пазар не буди риск за Бюджет 2016

Енергетиката може да бъде риск за Бюджет 2016, ако не заработи стабилизационният фонд или ако не са намери финансиране за него. Това коментира в ефира на Bulgaria ON AIR икономистът Красен Станчев.

По думите му самата либерализацията на енергийния пазар не буди риск. От казаното от него стана ясно, че проблем около либирализацията може да има, ако не заработи.

Според Станчев буферите в бюджета за следващата година са много ниски. „Те са ниски, защото министърът на финансите има относителна свобода да маневрира“, за разлика от предходната година.

Станчев отбелязва още, че отчетеният ръст за четвърто поредно тримесечие вече показва стабилна тенденция за икономиката и от друга страна показва, че прогнозите за макрорамката за тази и следващата година „може би са реалистични“.

Икономистът посочи още, че рискове за икономиката създава неясната политика. Той даде за пример предложението на здравния министър Петър Москов за „данък вредни храни“, в резултат на което, по думите на Станчев, са отложени инвестиции за около 100 млн. лв.

По думите на Станчев друг риск за икономиката на страната създава говоренето против т.нар. Американски централи.

Цялото интервю гледайте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 5
be_google
преди 8 години
този бил ДОЦЕНТ?!? отивам да скоча в джаза. ИМАЙТЕ МИЛОСТ И НИ СПЕСТЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ НА ТАКИВА ЕКСПЕРТИ...някои от нас не са *** и знаят и помнят идитщината на СДС от 1997-2001-ва и сега отново на власт, Догорови, Грабене, Крадене на поразия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още