Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bulgaria On Air

Красен Станчев: Бюджет 2015 трябва да бъде планиран спестовно

Основен приоритет при съставянето на бюджета за догодина трябва да бъде съкращаването на разходите, смята икономистът

Основният приоритет при съставянето на Бюджет 2015 трябва да бъде съкращаването на разходите. Това коментира пред телевизия Bulgaria On Air икономистът Красен Станчев.

По думите му е очевидно, че в бюджета за следващата година ще има дефицит по-голям от определения в закона – 2%, но това, което трябва да се направи, е бюджетът да бъде планиран спестовно. „Така както се държат домакинствата, така трябва да се държи и правителството, за да е ясно, че през 2016 година бюджетът ще влезе в изискванията на закона", каза Станчев.

По негово мнение трябва да се върне старата философия на управление на парите на данъкоплатците, а именно, че правителството не може да харчи повече от това, което данъкоплатците дават и това, което произвежда икономиката.

По отношение на решението от вчера на временната бюджетна комисия в НС да предприеме законодателни промени заради казуса с поставената под особен надзор банка КТБ и да се търси оздравяването й, Станчев каза, че е „глупаво да се тръгне към оздравяване на банката, поставена под особен надзор, защото в момента законодателството е добро“.

Приоритетите пред новоизбрания парламент са ясни, каза още експертът. Той посочи, че това са разумен бюджет - балансиран и в рамките на това, което изисква устройствения закон, промяна на процедурите в държавната машина, които да неутрализират корупцията, реформи в енергетиката и да не се променят данъците.

гледано: 1700   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Още видео новини можете да намерите в сайта на телевизия Bulgaria on Air

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Деляна Петкова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bulgaria On Air
Кога ЕС ще уеднакви критериите за рискови страни?