Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bulgaria On Air

Кредитни посредници: Няма опасност за потребителите след теча на данни от НАП

Пряко не събираме и не обработваме данни за отпускане на кредит, посочват от бранша

Кредитни посредници: Няма опасност за потребителите след теча на данни от НАП

Снимка: Pixabay

Кабинетът обсъжда затягане на режима за отпускане на бързи кредити. Причината е течът на данни от Националната агенция по приходите и опасността от финансови злоупотреби. 

"Няма място за притеснение. Бързите кредити са с много облекчен режим на кандидатстване и теглене. Това обаче не значи, че има сериозна опасност, тъй като тези институции следват определени процедури и проверяват данните", обясни Мария Георгиева, която е зам.-председател на Асоциацията на кредитните посредници.

Финансовият анализатор в "Моите пари" Десислава Николова се съгласи в "България сутрин", че бързите кредити са с много облекчен режим на кандидатстване, но и че няма място за притеснение. 

По думите ѝ ситуацията е много деликатна, защото голяма част от политиците, опитвайки се да затегнат режима на бързите кредити, водят до обратния ефект за потребителите.

Тя посочи, че често клиентите се подписват на празни договори и след това фирмата си попълва сама цялата информация.

"Това е лична отговорност. Те подписват договор и трябва да четат", подчертя Николова.

Мария Георгиева, която е и управител на фирма за бързи кредити, също споделя мнението, че самодисциплината при клиентите доста често отсъства.

"Пряко не събираме и не обработваме данни за отпускане на кредит. Един клиент може да бъде сигурен, че когато тегли такъв кредит, трябва да е положил подпис на договор за кредит", разясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Още вижте във видеото.

гледано: 1081   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bulgaria On Air

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 година
Кредитни посредници: Няма опасност за потребителите след теча на данни от НАП

чушь собачья

Какво не обявява НАП за съдържанието на информацията? Хакнатите бази данни са далеч повече от съобщеното! Те съдържат и абсолютно недопустима информация за гражданите, част от която въобще няма място нито в НАП, нито където и да е другаде! Ннапример ПИН-кодове!

https://bultimes.com/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%8f%d0%b2%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bf-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd/

Още от Bulgaria On Air
Кога ЕС ще уеднакви критериите за рискови страни?