IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитни посредници: Няма опасност за потребителите след теча на данни от НАП

Пряко не събираме и не обработваме данни за отпускане на кредит, посочват от бранша

09:50 | 02.08.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Кабинетът обсъжда затягане на режима за отпускане на бързи кредити. Причината е течът на данни от Националната агенция по приходите и опасността от финансови злоупотреби. 

"Няма място за притеснение. Бързите кредити са с много облекчен режим на кандидатстване и теглене. Това обаче не значи, че има сериозна опасност, тъй като тези институции следват определени процедури и проверяват данните", обясни Мария Георгиева, която е зам.-председател на Асоциацията на кредитните посредници.

Финансовият анализатор в "Моите пари" Десислава Николова се съгласи в "България сутрин", че бързите кредити са с много облекчен режим на кандидатстване, но и че няма място за притеснение. 

По думите ѝ ситуацията е много деликатна, защото голяма част от политиците, опитвайки се да затегнат режима на бързите кредити, водят до обратния ефект за потребителите.

Тя посочи, че често клиентите се подписват на празни договори и след това фирмата си попълва сама цялата информация.

"Това е лична отговорност. Те подписват договор и трябва да четат", подчертя Николова.

Мария Георгиева, която е и управител на фирма за бързи кредити, също споделя мнението, че самодисциплината при клиентите доста често отсъства.

"Пряко не събираме и не обработваме данни за отпускане на кредит. Един клиент може да бъде сигурен, че когато тегли такъв кредит, трябва да е положил подпис на договор за кредит", разясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Още вижте във видеото.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ABBA
преди 4 години
Кредитни посредници: Няма опасност за потребителите след теча на данни от НАПчушь собачьяКакво не обявява НАП за съдържанието на информацията? Хакнатите бази данни са далеч повече от съобщеното! Те съдържат и абсолютно недопустима информация за гражданите, част от която въобще няма място нито в НАП, нито където и да е другаде! Ннапример ПИН-кодове!https://bultimes.com/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d0%be%d0%b1%d1%8f%d0%b2%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%bf-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още