IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куба свали ограничението за внос на автомобили от чужбина

Досега само дипломатите и ограничен кръг лица имаха право да притежават вносно возило

13:49 | 01.01.14 г.
Куба свали ограничението за внос на автомобили от чужбина

Физическите лица в Куба ще могат да внасят свободно автомобили от чужбина от тази година, съобщи AFP. Досега това право имаха само дипломатите и чуждестранните компании в страната.

Промяната ще влезе в сила от 3 януари и се случи след публикуването в Държавен вестник на специално подготвен за целта указ. В документа се отбелязва, че кубинци и чужденци, които имат постоянно местожителство в страната, ще могат да закупуват няколко вида автомобили.

Заради действащото досега ограничение две трети от автомобилите в Куба са американски модели от 50-те или руски от 70-те и 80-те.

С промяната се дава възможност на държавни предприятия да внасят автомобили, които впоследствие да продават на други фирми с 20-процентен данък надценка. На свой ред прекупвачите ще имат право да препродават автомобилите с 8-процентна надценка. Допълнително продажбата ще бъде обложена и с 10-процентен специален данък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още