IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидия Шулева: В бюджета липсват сериозни мерки за растеж

Отново се набляга на финансирането на отделни бюджетни единици, твърди бившият социален министър

10:14 | 27.11.13 г. 1
Лидия Шулева: В бюджета липсват сериозни мерки за растеж

„В разчетите за следващата година не са заложени достатъчно сериозни мерки за растеж. Поради тази причина не можем да очакваме сериозни промени“, каза в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air бившият социален министър Лидия Шулева.

Стъпките, които би трябвало да насърчат инвестициите, са твърде незначителни, каза още бившият депутат от НДСВ. „Отново се набляга на финансирането на отделни бюджетни единици, конкретни общини или министерства. В бюджета за 2014 г. не са заложени достатъчно средства, които да гарантират, че всички разписани мерки в Закона за инвестициите могат да бъдат реализирани“, каза още Шулева. 

Според нея демографската криза в страната е изключително тежка и това предполага увеличение на пенсионната възраст. „Считам обаче, че би било най-добре това решение да бъде замразено поне за година, за да се направят нужните прочувания и изчисления за въвеждането на един нов механизъм, който включва в сметките и момента на преживяване след пенсия“, посочи още тя.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
В разчетите за следващата година не са заложени достатъчно сериозни мерки за растеж. " - Ха, Ха, ми те маймуните са по-умни от ВАС бе - на всички е ясно че мерките са за обратното.... не за разтеж :)))))))))))))))))))Ето: "В бюджета за 2014 г. не са заложени достатъчно средства, които да гарантират, че всички разписани мерки в Закона за инвестициите могат да бъдат реализирани - ДА де, ама са заложени доста проектЧЕТА с НОВИ заемчета ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Считам обаче, че би било най-добре това решение да бъде замразено поне за година" - Това няма смисъл да го СЧИТАШ, защото ти го спускат преките началници от ЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още