IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Симеонов: България подобри имиджа си с европредседателството

По предварително поставените цели нямахме особен успех, коментира политологът

16:42 | 13.07.18 г.
П. Симеонов: България подобри имиджа си с европредседателството

Страната ни си подобри имиджа с приключилото европредседателство, но в предварително поставените цели нямахме особен успех. Така политологът Първан Симеонов коментира резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз пред Bulgaria ON AIR.

"Европа е в тежък момент и задачите, които българското председателство трябваше и можеше да решава, са доста големи", обясни Симеонов.

Той добави, че поставянето на приоритета Западни Балкани е било добре прицелено, но според него има опасност. Тя се крие в прекомерното говорене, при която хората у нас да се питат ние какво печелим от това председателство.

"Перспективата на това правителство, и с оглед председателството, което му наля малко авторитет, в следващите месеци е по-скоро стабилна. Но под тази стабилност социалните проблеми стоят и не намират решение", каза политологът.

Според Първан Симеонов управлението не е реформаторско, а просто стабилизира, но без да лекува. Според него предсрочните избори вече не са интересни, защото много често се говори дали ще има такива, което става банално.

Вижте видеото с целия разговор!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още