IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Залогът за София може да се превърне в съдбата на управлението

Голямото предизвикателство пред Мая Манолова е да напомни на хората, че Фандъкова също е ГЕРБ, каза Първан Симеонов

09:50 | 05.09.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА Архив</em></p>

Снимка: БТА Архив

Политическият сезон започна с кандидатурите на Мая Манолова и Йорданка Фандъкова за кметското място в София, нападки по оста президент-премиер и напускането на "Атака" от групата на "Обединени патриоти". 

В "България сутрин" Bulgaria ON AIR политологът Първан Симеонов коментира предстоящия вот и настроенията на гражданите.

"Обикновено има три типа опозиционни настроения - червени, градска десница и настроения, които изповядват най-младите", посочи политологът.

Той е на мнение, че с инициативния комитет, който издигна Мая Манолова, тя може би цели да се обърне към групата на протестиращите и най-младите, които рядко гласуват.

"Манолова всъщност казва "не ми е толкова важен вотът на десните, а на тези, които традиционно стоят встрани от политиката", допълни Симеонов.

По думите му залогът за София може да бъде съдбата на управлението и загубата би била сериозен символ за ГЕРБ.

Той посочи, че все още има ключови неизвестни относно изборите в София, като това дали ВМРО ще издигнат собствен кандидат и кой ще подкрепи Слави Трифонов.

"София не е просто София, има много трудови мигранти. София е България. В този смисъл на думата може да се окаже, че тези хора решават, а не градската десница", обясни политологът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че БСП вероятно ще подкрепи Манолова и няма да издигне собствена кандидатура.

Симеонов отбеляза, че в България има плавно повишаване на икономическите показатели и това личи най-много в София. Според него именно поради тази причина Манолова не трябва да провежда рязка кампания.

"Манолова трябва да прави позитивна кампания, защото данните показват, че колкото и да има проблеми с ремонтите, хората в София не стоварват цялата вина върху Фандъкова. Ако ги питате партиите зле ли са - зле са. Фандъкова още я мислят като нещо надпартийно", обясни политологът.

По думите му голямото предизвикателство пред Мая Манолова е именно да напомни на хората, че Фандъкова също е ГЕРБ.

Още вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
а дано, ама надали ... фандъка ще спечели, мача според мен е свирен!градската десница ... а те тоя теермин се чудя кой дебииил го е измислил.. една селска десница по бузата му !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още