IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилно ли бе проведена приватизацията в България?

"Видимо и невидимо" продължава да нищи плана Ран-Ът и ефектите му върху прехода към пазарна икономика

11:32 | 20.10.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Правилно ли бе проведена приватизацията в България?

Предаването за макроикономика „Видимо и невидимо“ по тв и радио Bulgaria On AIr, стартира поредица „Раждането на (псевдо)капитализма в България“.

В четири поредни броя Калин Манолов и Красимир Лаков ще се вгледат отблизо в „демоничния план Ран-Ът“, чието осъществяване през последния почти четвърт век довело българите до просешка тояга.

След като в предишните две предавания бяха обсъдени темите за създаването на плана Ран-Ът, реформата в данъчната система и банковия сектор, тази седмица фокусът е върху приватизацията в България, частната собственост и върховенството на закона.

Гост на предаването ще бъде бившият вътрешен министър и предесдател на 39-то народно събрание Йордан Соколов.

Как беше формулирана целта на приватизацията в плана Ран-Ът? Трябваше ли всички първоначални права върху собствеността да бъдат незабавно признати? Защо не се случи върховенството на закона в България?  Имаме ли шанс  да приемем конституция, базираща се на частната собственост и безусловно защитаваща частната собстве¬ност? 

Това и повече в разговора ни на 20 октомври от 18:30 по тв и радио Bulgaria On Air. Чуйте и вижте, за да разберете!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
SS-23
преди 10 години
Правилно ли бе проведена приватизацията в България?=========Безумно заглавие, изпълнено с манипулация!Дали може да се отговори на въпрос: "Правилно ли бе убита България?"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
LuckyYou
преди 10 години
Така е Импе. Никой не може да ти направи това, което ти сам можеш да си направиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
aldy
преди 10 години
Дали правилно е проведена приватизацията? Това ми звучи като откровена подигравка към оскубаното и ограбено племе точно от тези, които сега високомерно ще ръсят мъдрости от рода на "Великата шаячена правда". Ами червено-черната номенклатура и техните братя по оръжие ДС започнаха подготовка за ограбването на държавата и прехвърлянето на държавните активи в техните "честни частни" ръце и този процес започна още в началото на осемдесетте. Планът "Ран-Ът" е само камуфлаж на извършеното и извършващото се. При липсата на националноотговорни държавници, доминирането от кокошкари и откровени бандити и мафиоти, резултатът днес е повече от логичен. Държавата е опоскана, мафията у нас е по-силна от мафията в Сицилия, резултатът е логичен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още