IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли промени в правителството?

Социологът Кольо Колев и политологът Румяна Коларова смятат, че са нужни рокади във властта и че има проблем с институциите

09:49 | 31.07.18 г.
Ще има ли промени в правителството?

Заради проблемите в управлението на България и постоянните скандали правителството няма да изкара целия си мандат. Социологът Кольо Колев прогнозира, че кризите и скандалите за управляващите ще продължават, но не може да каже кога точно ще бъдат следващите извънредни парламентарни избори.

"На пръв поглед управлението изглежда стабилно, но виждате непрекъснато напрежение и искри, които имат. Парламентарното мнозинство се крепи на два гласа. Това е много нестабилно. До едно време ще може да се крепи, но няма да е особено дълго, защото непрекъснато се пораждат тези скандали", коментира социологът Кольо Колев пред Bulgaria ON AIR.

Според него големият проблем на управлението е, че при кризите и напрежението, като тези свързани с майките на деца с увреждания, се чака намесата на премиера Бойко Борисов.

"Всичките тези неща показват, че няма институции. Трябваше да има институция, която да се занимава с това да вземе решение. Тук се разчита на едноличната воля някой силен", каза още Колев.

Политологът Румяна Коларова също е на мнение, че са нужни рокади във властта и че има проблем с институциите.

"До края на годината това трябва да стане и то трябва да стане по логиката на учебникарската политология. Това е неизбежно. Друг е въпросът е кой, как и защо", подчерта още тя.

Според нея ГЕРБ плаща цена за управлението си с "Обединените патриоти", но печели поне някаква стабилност, а единствената алтернатива е БСП, но тя не е желана от хората, каза Румяна Коларова.

Вижте още от разговора във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още