IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро не се очаква решение на проблема с приема на първокласници в София

Според проф. Тодор Танев са необходими законови промени

10:31 | 15.06.17 г.
Скоро не се очаква решение на проблема с приема на първокласници в София

Проблемът с приема на първокласници в София няма да намери скоро решение. В повечето населени места в България населението е с отрицателен прираст, но не и в столицата, каза пред Bulgaria ON AIR бившият министър на образованието проф. Тодор Танев.

Той смята, че сградният фонд на училищата не е недостатъчен, въпросът е, че родителите искат да запишат първокласниците точно в определени училища, обявени за елитни или с по-добро преподаване.

За фалшивите адресни регистрации той коментира, че не вини родителите, които се грижат за своите деца.

Министерството на образованието прави всичко възможно, но трябва да се допълни Законът за училищно и предучилищно образование, коментира Тодор Танев.

След като родители сигнализираха прокуратурата за неравнопоставеност при приема на първокласници в 51 СУ "Елисавета Багряна", част от неприетите деца вече са записани в училището.

Директорът Асен Александров коментира, че след първо класиране 300 деца не са били приети, а в момента броят им е 47, от които не всички са в непосредствена близост до квартала.

Търсят се допълнителни помещения, за да се разкрие още една паралелка и да бъдат удовлетворени желанията на повечето родители, обясни той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още