IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичани могат да избират измежду три варианта за ремонт на бул. "Дондуков"

Предвижда се ремонт и на бул. "Прага" в София

13:20 | 14.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Dnes.bg</em></p>

Снимка: Dnes.bg

Столичната община е подготвила три проекта за ремонт на бул. "Княз Дондуков", коментира зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев в "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Вариантите се различават по настилката на пътните платна, обясни Крусев. Единият проект предвижда изцяло паважна настилка, вторият - булевардът да бъде изцяло асфалтиран, а третият – да се направи смесена настилка, като паважът да е върху трамвайните линии и местата за паркиране, допълни той.

"Паважът като настилка има своите предимства. Освен, че би се запазил сегашният вид на булеварда, с който всички са свикнали, той би могъл да бъде и възпираща функция за шофьорите да карат върху трамвайните линии. По този начин ще осигурим предимство на трамваите и по-висока скорост“, посочи той.

„Булевардът е много натоварен. Много коли преминават, трамваите изпитват затруднение в час пик. Смятаме, че с тази мярка бихме могли да предотвратим в известна степен карането върху трамвайните линии", допълни зам.-кметът.

Цялото озеленяване по булеварда ще се запази, а и ще бъдат засадени нови дървесни видове там, където има липси, коментира Крусев.

Зам.-кметът по транспорта на София обясни, че в момента тече анкета на сайта на Столичната община. Всички граждани могат да дадат своя глас и да разгледат вариантите. Организираме и обществена дискусия с всички заинтересовани страни, добави той.

Към момента основният обект, който се изпълнява в София, е третата линия на метрото, коментира още Крусев. По думите му в момента се работи по най-тежкия участък, който е в централната част на града. Всички метростанции се изграждат в срок, каза още той и добави, че се надява до средата на 2017 г. да приключи наземната работа.

Паралелно с ремонта на бул. "Дондуков" се предвиждат ремонти и на бул. "Прага". Крусев се надява и бул."Монтевидео" в кв. „Овча купел“ да бъде завършен скоро. Ще има и ремонти във вътрешнокварталните улици, допълни той.

Велотранспортът също е приоритет за Столична община, добави Крусев.

Вижте повече във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още