Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bulgaria On Air

Св. Димитров: Спадът на инвестициите в енергетиката ще се отрази след 2020 г.

Европа е пионер по слагане на ограничения пред изкопаемите горива, смята експертът

гледано: 1152   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Спадът на инвестициите като цяло в сектора на енергетиката ще се отрази след 2020 г., коментира юристът Светослав Димитров пред Bloomberg TV Bulgaria.

Той посочи, че в петролния сектор общите инвестиции в различните дейности - проучвания, изграждане на инфраструктура и т.н, са намалели с над 25% през последната година.

Неговият коментар е свързан с доклад на Международната агенция по енергетика, който показа, че инвестициите в енергетиката намаляват с 12% през миналата година.

"Не се изграждат нови големи газпроводи, големите инфраструктурни проекти са спрени и не се търсят други алтернативи в международен план", обясни Димитров.

Експертът посочи, че разходите за инвестиции по отношение на изкопаемите горива се свиват, а в същото време инвестициите в електроенергийната мрежа се запазват и вече изпреварват тези в изкопаемите горива.

Димитров отбеляза още, че Европа е "пионер по въвеждане на всякакви видове ограничения и рестрикции, свързани с намаляване на използването на изкопаеми горива". Той прогнозира в следващите 10-15 години в големи части на Европа да има ограничения за ползване на двигатели с вътрешно горене за личен превоз.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Миглена Иванова

Коментари (0)


Още от Bulgaria On Air
КЗП: България е близо до средното европейско ниво на онлайн пазаруващите