IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2014 година – по-успешна от 2013-та за пазара на имоти у нас

Съживяването на жилищния пазар ще съживи икономиката, както и строителния бизнес, прогнозира мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева

14:53 | 14.11.14 г.
2014 година – по-успешна от 2013-та за пазара на имоти у нас

Най-общо казано, 2014 година беше по-успешна от 2013-та по отношение на пазара на имоти, заяви мениджърът на сайта за обяви за имоти Imoti.net Снежана Стойчева пред телевизия Bulgaria On Air.

"От агенция за недвижими имоти „Мирела“ за първи път отчитат ръст на продажбите на градски жилищни площи от 2011 г. насам. Този ръст е незначителен, от порядъка на 1-2%, но е важно да се каже, че има стабилност", каза Стойчева и уточни, че нарастването се наблюдава в София и Варна.

Като причини за ръста в продажбите тя посочи активността на хората, които дълго време са чакали да падат цените и след като са установили, че това няма да се случи, са решили да закупят жилища. За тенденцията са допринесли също и стабилизирането на цените и кризата в КТБ, която ориентира хората да инвестират свободните си пари в имоти.

Съживяването на жилищния пазар ще съживи икономиката, както и строителния бизнес, прогнозира Стойчева.

По думите й е отбелязан лек спад при продажбата на ваканционни имоти през третото тримесечие на тази година. Купувачите са български граждани, както и от Украйна, Полша и Беларус. Наблюдава се обаче спад при руските клиенти.

Търсенето на офис площи също се засилва тази година спрямо миналата, каза тя.

Коментара на Стойчева за различните сегменти от пазара на имоти може да видите във видеото на Bulgaria On Air. 

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още