IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 млн. лв. за ремонт на детски градини и училища отпуска Столична община

Ще се прилагат мерки за енергийна ефективност и ще се извършва конструктивно укрепване на сградите

14:32 | 05.06.15 г.
5 млн. лв. за ремонт на детски градини и училища отпуска Столична община

Столичната община е предвидила в бюджета си 5,12 млн. лв. собствено финансиране за модернизацията на 17 детски градини и 17 училища през това лято в 18 административни района на града. Това съобщи на пресконференция Ирина Савина, заместник-кмет по направление "Инвестиции и строителство".

Тя каза, че през това лято в детските градини и училищата ще се прилагат мерки за енергийна ефективност и ще се извършва конструктивно укрепване на сградите, там, където е необходимо, като превенция срещу земетресения, предаде БТА.

Савина информира, че от общата сума за ремонти 1,8 млн. лв. са предвидени за осем училища и 10 детски градини, които трябва до края на годината да бъдат енергийно обновени. На стойност 3,3 млн. лв. е програмата за конструктивните укрепвания в 10 училища и 8 детски градини в почти всички административни райони на столицата. Ремонтите ще започнат след 1 юни и ще приключат до 15 септември.

В сайта на Столичната община ще бъде публикуван график на строителните работи, посочи заместник-кметът. Савина припомни, че в 90% от училищата и детските градини в столицата са внедрени частични мерки за енергийна ефективност през последните години.

Миналата седмица столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че изграждането на нови детски градини в София ще продължи. По думите й от 2006 година досега са разкрити 80 нови заведения за 13 хиляди деца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още