IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Accor разширява присъствието си в София с първи хотел MGallery

Очаква се той да отвори врати през 2021 г.

18:50 | 26.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Accor Group</em></p>

Снимка: Accor Group

Френската хотелска верига Accor Group ще открие първия си хотел под бранда MGallery в София. Веригата е подписала договор за франчайз със собственика на хотел Мезон София – Грийнвил България ЕООД, става ясно от съобщение до медиите. След ребрандиране хотелът трябва да отвори врати през 2021 г. под марката MGallery.

Accor вече има два хотела в София – Novotel на бул. „Цариградско шосе“ и ibis в района на летището. Решението й да добави трети хотел в мрежата си в столицата произтича от убеждението й, че градът ще продължи да се развива като туристическа дестинация и ще бъде все по-предпочитан както за бизнес, така и за ваканционни пътувания.

След подписване на договор за франчайз съществуващият хотел Мезон София, който се намира в квартал „Лозенец“ близо до мол Paradise Center, ще претърпи разширение и цялостен ремонт, в резултат на които броят на стаите ще се увеличи от 77 на 96. След освежаването хотелът също ще предлага модерни СПА и уелнес зони (включително басейн), както и обновено пространство за срещи и събития.

„Хотел Мезон София със своето местоположение и бутикова архитектура перфектно се вписва във философията на марката MGallery. За нас е голямо удоволствие да приветстваме Грийнвил България в семейството на Accor и считаме това сътрудничество за първа стъпка към много големи успехи в бъдеще. Заедно ще предложим висококачествено и уникално изживяване за посетителите на София. Бъдещият хотел MGallery е част от стратегията ни да обогатим възможностите за настаняване в столицата на България и да предлагаме на нейните посетители все по-богат избор между хотели от нашите световни брандове“, казва Каталина Тома, директор „Развитие“ в Accor за регионите Румъния, България, Молдова и Чехия.

В момента марката MGallery присъства в повече от сто дестинации в цял свят, включително в Източна Европа и градове като Прага, Будапеща, Краков, Вроцлав и Тарчин близо до Сараево. Със стабилна мрежа в региона и в Европа брандът предстои скоро да стъпи на българския пазар с първия си хотел в Пловдив – откриването се очаква да бъде през второто тримесечие на 2020 г.

Собственикът на хотел Мезон София – Грийнвил България, е част от инвеститорска група, фокусирана върху развитието и управлението на недвижими имоти, луксозни хотели и курорти. Инвестициите на групата са основно в луксозни хотели в Югоизточна Европа и съсредоточени най-вече върху хотелския пазар в Гърция.

„Столицата на България е динамично развиващ се град с нарастващо търсене на висококачествени хотелски услуги. Ето защо избрахме марката MGallery, която съчетава най-високите стандарти на обслужване с уникален подход към клиента. Убедени сме, че сътрудничеството с реномиран бизнес партньор като Accor Group ще даде на хотела международен престиж и признание“, коментира Гергана Гергова, генерален мениджър на хотел Мезон София, част от портфолиото на Грийнвил България.

Accor е най-голямата хотелска верига в Европа, която разполага с близо 4800 хотела, курорта и резиденции в сто страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още