Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Агенцията по вписванията ще анализира състоянието на архивите и цифровизацията

Агенцията е стартирала и проект за реализиране на минимум девет нови електронни услуги

Агенцията по вписванията ще анализира състоянието на архивите и цифровизацията

Снимка: Pixabay.com

Агенцията по вписванията ще реализира обществена поръчка за извършване на анализ на текущото състояние на архивите и на процесите по цифровизация, съобщи правителствената пресслужба.

Обхватът на обществената поръчка включва извършването на детайлен анализ на данните в информационната система на Имотния регистър, както и информацията, налична само на хартиен носител в 113-те служби по вписванията.

В подсистема „Имотен регистър“ на интегрираната информационна система за кадастър и имотен регистър се предвижда да бъдат извършени дейностите по осигуряване на поддръжка, повишаване ефективността на служителите, повишаване сигурността на информацията и оптимизиране на работния процес.

Още по темата

Агенцията по вписванията е стартирала и проект по Оперативна програма „Добро управление“ - „Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги“. Предвижда се чрез него да бъдат реализирани минимум девет нови електронни услуги. 

Агенцията е започнала и разработването на проекти на Наредба за двустранната връзка и обмена на данни между кадастъра и имотния регистър и проект на Наредба за създаване, поддържане и ползване на информационните системи за кадастъра и имотния регистър, както и за прекия достъп до данните в тях.

На днешното си заседание правителството прие Програма за дейността по създаване на кадастъра и имотния регистър през 2018 г., както и Отчет за дейността по създаването на кадастъра и имотния регистър през 2017 г.

Сред приоритетните цели за 2018 г. на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) са изработване на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР) за неурбанизираните територии, възлагане създаването на нови КККР, подобряване на качеството на кадастралната карта и кадастралните регистри, както и качеството на предоставяните кадастрални услуги и поддържане и развитие на информационна система на кадастъра.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Деян Василев: Нормално е имотите да поскъпват с темпа на инфлацията