IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по вписванията ще анализира състоянието на архивите и цифровизацията

Агенцията е стартирала и проект за реализиране на минимум девет нови електронни услуги

17:20 | 08.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Агенцията по вписванията ще реализира обществена поръчка за извършване на анализ на текущото състояние на архивите и на процесите по цифровизация, съобщи правителствената пресслужба.

Обхватът на обществената поръчка включва извършването на детайлен анализ на данните в информационната система на Имотния регистър, както и информацията, налична само на хартиен носител в 113-те служби по вписванията.

В подсистема „Имотен регистър“ на интегрираната информационна система за кадастър и имотен регистър се предвижда да бъдат извършени дейностите по осигуряване на поддръжка, повишаване ефективността на служителите, повишаване сигурността на информацията и оптимизиране на работния процес.

Агенцията по вписванията е стартирала и проект по Оперативна програма „Добро управление“ - „Надграждане на имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги“. Предвижда се чрез него да бъдат реализирани минимум девет нови електронни услуги. 

Агенцията е започнала и разработването на проекти на Наредба за двустранната връзка и обмена на данни между кадастъра и имотния регистър и проект на Наредба за създаване, поддържане и ползване на информационните системи за кадастъра и имотния регистър, както и за прекия достъп до данните в тях.

На днешното си заседание правителството прие Програма за дейността по създаване на кадастъра и имотния регистър през 2018 г., както и Отчет за дейността по създаването на кадастъра и имотния регистър през 2017 г.

Сред приоритетните цели за 2018 г. на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) са изработване на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР) за неурбанизираните територии, възлагане създаването на нови КККР, подобряване на качеството на кадастралната карта и кадастралните регистри, както и качеството на предоставяните кадастрални услуги и поддържане и развитие на информационна система на кадастъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още