IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агроминистерството договаря с консултант правен анализ за земеползването

Целта е да се направят изводи за необходимите законодателни промени

13:47 | 21.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Агроминистерството договаря с консултант правен анализ за земеползването

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) договаря пряко с консултант  юридическа услуга - изготвяне на правен анализ  на режима на земеползване. Това става ясно от решение, публикувано от Агенцията за обществени поръчки.

Процедурата е договаряне без обявление.

Анализът трябва да установи в рамките на 6 месеца дали е необходима цялостна  кодификация на законодателството, свързано със земеползването.

Ще се анализира съществуващото положение с акцент върху вида и статута на земеделските земи в България, поземлените отношения в исторически план, ситуацията в поне 3 държави-членки на Европейския съюз. Обект на анализа ще са още: собствеността на земеделските земи, управлението им, видовете сделки, наем и аренда и други администрирането на поземлените отношения и др.

Целта е да се направят изводи за необходимите законодателни промени.

Поканата е изпратена до адвокатско дружество " Георгиев, Тодоров и Ко".

В мотивите за избора на процедура се посочва, че прогнозната стойност на поръчката е до 390 000 лв. без ДДС. За самата процедура се уточнява само, че попада под хипотезата на чл. 90 от ЗОП  (който определя кога възложителите могат да възлагат  поръчки без обявление) и такава възможност има и за юридическите услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
baptiste
преди 8 години
Е браво, младежи!Поредните до 390 хил.лв., хвърлени на вятъра.За чий една чанта администрация взима заплати в това министерство ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
Konsultant
преди 8 години
След 25 години безвремие, допълнено с безхаберие след връщането на земите в реални граници, благодарение на които България се превърна от водеща страна в земеделието /в тройката или петицата в Европа, а за някои култури и в света/ в такава с най-РАЗПОКЪСАНАТА земеделска земя /при ДПФ ~ 36 млн. дка, средния парцел е около 5 дка, с безброй собственици и техни наследници, а почти всички българи са собственици или съсобственици на незначително количество земеделска земя/, по-малко от 20% от земята е сменила собственика си на първичен пазар и унищожено НАПОЯВАНЕ /към 89 г. сме напоявали 12 млн. дка., в момента има запазена инфраструктура за около 1 млн., а се напояват годишно около 300 хил. дка./, Питам какво се случва с проекта за ЗАКОН ЗА КОМАСАЦИЯТА внесен преди повече от 5 години, взето ли е мнението и участва ли неправителствения сектор /БАСЗЗ, АЗПБ, НАЗ, НАФ, НСЗКБ, Животновъди, Млекопроизводители и т.н./?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още