Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Акциите на ФНИБ АДСИЦ са вписани в Търговския регистър

Предстои разблокиране на парите от набирателната сметка, вписване на акциите в Централен депозитар, КФН и БФБ

Акциите на ФНИБ АДСИЦ са вписани в Търговския регистър

Магазинът на Мосю Бриколаж във Варна е собственост на ФНИБ АДСИЦ, както и този на Царигардско шосе в София Снимка: brefbg.com

Увеличението на капитала на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ са вписани в Търговския регистър вчера (6 ноември). Това става почти три месеца след крайната дата за внасяне на пари по набирателната сметка по увеличението на капитала, която беше 14 август 2018 г.

Още по темата

Увеличението възлезе на 14 491 925 акции при емисионна цена 1,9 лв. или общо 27,5 млн. лв. Така новият общ брой акции възлиза на 34 641 925 акции.

Предстои разблокиране на парите от набирателната сметка, като дружеството ще може да ги ползва за предварително определената цел, строителство на офис сграда в София в София тех парк (на 4-ти километър, срещу зала Арена Армеец).

За акционерите предстои вписване на акциите в Централен депозитар, след това в Комисията за финансов надзор и накрая за търговия на Българска фондова борса АД. Това ще отнеме общо до няколко седмици.

"Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ отчете 2,9 млн. лв. нетна печалба за деветмесечието на 2018 г., което е ръст ot 13% на годишна база. Приходите са от наеми на инвестиционни имоти, основно два магазина отдадени на веригата Мосю Бриколаж, също офис сграда в Камбаните в София и офис сграда в Бизнeс Парк Младост София.

Печалбата на акция за деветмесечието е 0,079 ст. на акция на база новия брой акции.

Акциите на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ поевтиняват с 16,3% в последните 12 месеца до 1,9 лв. за ценна книга и 65,8 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0341072 лв. на ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в капитала на ФНИБ АДСИЦ.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: България ФНИБ АДСИЦ

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
14 компании и брокери грабнаха статуетките в ежегодните „Годишни награди на Imoti.net“