Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Арх. Здравков: С промените в закона връщаме нормалността на строителния процес в София

Според главния архитект на столицата с новия законопроект се въвеждат ясни правила за всеки урегулиран поземлен имот

Арх. Здравков: С промените в закона връщаме нормалността на строителния процес в София

Снимка: freeimages.com

С приетите промени в Закона за устройство и застрояване на Столичната община се връща нормалността в строителния процес, коментира по БНР главният архитект на София Здравко Здравков.

Промените в закона бяха инициирани от Столичната община и арх. Здравков, за да бъде ограничено безразборното високо застрояване и да бъдат определени места за небостъргачите, както и да се въведат ограничения при строежите в ъглови парцели.

Още по темата

Предстои Столичната община да задвижи процедурата по промени на Общия устройствен план на София, с които да бъдат определени конкретните зони с високо строителство.

Максималната височина на застрояване в останалите части на града ще бъде 75 метра, а за сградите над 50 метра ще се прави транспортен анализ.

"Изключително много усилия вложихме в посока промяна на нормативната уредба. Преминахме през поредица от много тежки сблъсъци с бизнеса и с професионалните организации, които като че ли не желаеха да има ред в нашия сектор", коментира Здравков.

"Уверявам ви, че в мътни води най-добре се лови риба. От тук се заложиха доста строги правила по отношение на спазване на нормативната уредба и с този закон се въвеждат ясни регламенти как да се продължи оттук нататък", допълни той.

"С този законопроект се въвеждат ясни правила за всеки урегулиран поземлен имот, така че да не бъдат надвишавани параметрите в плана“, заяви главният архитект на София Здравко Здравков, който изрази надежда с направените законодателни промени да се стигне до връщане на инвеститорите.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Достъпът до услугите на кадастъра се улеснява