Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Аврамова: Работата по всички започнати инфраструктурни обекти у нас продължава

От 25 април започва ремонтът на третия участък от бул. "България"

Аврамова: Работата по всички започнати инфраструктурни обекти у нас продължава

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Работи се по всички започнати инфраструктурни обекти в страната и продължава стартирането на нови участъци. Всички структури на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са мобилизирани максимално, за да запазим темповете на строителство, както до сега.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, след като с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектираха напредъка по разширението на Софийския околовръстен път между “Цариградско шосе” и “Младост”, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

„В този кризисен период трябва да осигурим работа на строителния бранш максимално, така че да бъдат заети повече хора в него“, обясни министърът. И добави, че въпреки извънредното положение министерството продължава да издава разрешения  за строеж, като от 13 март са издадени 9. Аврамова е изпратила писмо на НСОРБ с указания да не се прекъсват дейностите по инвестиционно проектиране, одобряване и издаване на разрешения за строеж, за да продължи строителството в държавата.

До края на следващата година трябва да бъде завършен участъкът от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“ на Софийския околовръстен път. Трасето е над 6 км. Стойността на инвестицията е малко над 142 млн.лв. с ДДС.

Още по темата
Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в 6-лентов и така да се осигурят по три платна в посока със средна разделителна ивица. Ще има разделителни ивици между локалните и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. Ще бъдат изградени четири пътни възела – пътен възел „Стар Лозенски път“, пътен възел „Патриарх Герман“, пътен възел „Самоковско шосе“, пътен възел „Младост“, както и три пешеходни надлеза, два моста и едно по-голямо съоръжение над воден обект.

Регионалният министър подчерта, че трасето е най-натовареният второкласен път в България, като трафикът е от 22 хиляди до 26 хиляди превозни средства на ден.

Междувременно от пресцентъра на Столична община съобщиха, че от 25 април започва ремонтът на третия участък от бул. “България“ - от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, с дължина около 1 км. С цел извършване на строително-ремонтните работи ще бъде затворено пътното платно на бул. “България“ в посока Бояна до 14 май. Движението ще се извършва двупосочно в другото пътно платно.

След това предстои да се затворят и изходите към бул. “България“ от малките улички, което ще бъде указано с необходимите пътни знаци и сигнализация. Автобусната спирка временно ще бъде преместена преди кръстовището на бул. „България“ и бул. “Гоце Делчев“.

Това е третият етап от рехабилитацията на бул. “България“, при който ще бъдат извършени пътни работи като фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина на пътното платно. Рехабилитацията включва и полагане на хидроизолация на подлезите, както и обособяване на велоалея .

През последните години бе извършена поетапно цялостна рехабилитация на участъка от бул.“България“ от НДК до бул. “Гоце Делчев“.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
УниКредит Булбанк ще финансира изграждането на жилищен комплекс RIVER PARK