Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

„Билла“ купува търговски обект от "Магазини Европа"

Очаква се операцията да окаже незначително въздействие върху пазара на бързооборотни стоки

"Билла България" ЕООД планира да придобие обект в столицата от веригата "Магазини Европа" АД. Това става ясно от съобщение за предстояща концентрация на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Антимонополният орган е образувал преписка, тъй като и двете търговски вериги се занимават с търговия на дребно с хранителни и нехранителни продукти на българския пазар (бързооборотни стоки). 

Още по темата

Очаква се операцията да не окаже или да окаже незначително въздействие върху пазара на търговия на дребно на бързооборотни стоки в супермаркети, хипермаркети и смесени магазини за търговия с храни и нехранителни стоки на територията на София.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. Според Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище за сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция   на  съответния пазар в страната. Това трябва да стане в срок от седем дни от датата на публикуване на съобщението - 21.12.2015 г.

Миналата седмица "Билла“ откри два нови магазина в София и един във Варна. Веригата съобщи, че така вече разполага в България с 96 супермаркета, от които 34 са в София.
 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Собственикът на BauMax иска да придобие веригата "Хит Хипермаркет"