IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Билла“ купува търговски обект от "Магазини Европа"

Очаква се операцията да окаже незначително въздействие върху пазара на бързооборотни стоки

10:13 | 22.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
„Билла“ купува търговски обект от "Магазини Европа"

"Билла България" ЕООД планира да придобие обект в столицата от веригата "Магазини Европа" АД. Това става ясно от съобщение за предстояща концентрация на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Антимонополният орган е образувал преписка, тъй като и двете търговски вериги се занимават с търговия на дребно с хранителни и нехранителни продукти на българския пазар (бързооборотни стоки). 

Очаква се операцията да не окаже или да окаже незначително въздействие върху пазара на търговия на дребно на бързооборотни стоки в супермаркети, хипермаркети и смесени магазини за търговия с храни и нехранителни стоки на територията на София.

Искането е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. Според Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище за сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция   на  съответния пазар в страната. Това трябва да стане в срок от седем дни от датата на публикуване на съобщението - 21.12.2015 г.

Миналата седмица "Билла“ откри два нови магазина в София и един във Варна. Веригата съобщи, че така вече разполага в България с 96 супермаркета, от които 34 са в София.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още