IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бум на строителството в Слънчев бряг преди старта на сезона

Раздвижването на пазара се дължи най-вече на интереса от руски инвеститори

09:50 | 02.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Бум на строителството в Слънчев бряг преди старта на сезона

Бум на строителството в Слънчев бряг преди старта на сезона. Над 100 апарт-хотели и ваканционни селища се изграждат в най-големия ни курорт, както и в съседните градове Несебър и Свети Влас. Ръстът на строителството е на нивата от 2006 г. и 2007 г., когато са направени най-големите инвестиции в курорта.

Хотелиерите сравняват ръста на строителството в Слънчев бряг с най-силните години на инвестиции в курорта. Раздвижването на пазара се дължи най-вече на интереса от руски инвеститори.

„Цените на имотите запазват нивата си от предните години. В зависимост от местоположението на хотела и ваканционното селище и изградената инфраструктура, жилище може да се купи от 500 евро на кв. м. до 1300-2000 евро на квадрат за имот на първа линия на морето. Освен строителство на нови хотели, в момента се извършват и ремонти на съществуващата база. Бетоновозите трябва да напуснат курорта на 15 май, според сега действащия Закон за черноморското крайбрежие. За много кметове по морето обаче тази дата е твърде ранна и те поискаха изменение на наредбата“, коментира хотелиерът Георги Николчев.

Много от строителните предприемачи в района са притеснени, че съдебни дела бавят вписването на новия Борд на директорите в Търговския регистър, а всяко решение на стария може да бъде обжалвано. Така месец преди да пристигнат първите туристи в най-големия ни курорт цари безвластие.

Вижте още в репортажа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още