Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Бургаският административен съд иска още една експертиза на "подпорната стена"

Вещо лице ще установява дали комплексът, прекръстен на Антеа Резидънс, граничи с брега и променя бреговата линия

Бургаският административен съд иска още една експертиза на "подпорната стена"

Снимка: БГНЕС

Бургаският административен съд е назначил съдебно-техническа експертиза, която да установи точното местонахождение и вида на съоръжението на Антеа Резидънс на Шофьорския плаж, на брега на езерото Алепу, станало известно и като „подпорната стена“.

От страна на защитата са представени доказателства за това, че проектът не граничи с брега и е отдалечен от него на около 30 метра. Проектът не предвижда крайбрежни съоръжения и дейности, които да водят до изменение на бреговата линия, допълва се в съобщение на инвеститора.

“По закон бреговата линия е линията на пресичане на повърхността на сушата с нивото на водата към момента на измерването. Имотът не граничи с брега, отдалечен е от него на около 30 метра. Между бреговата линия и предложеното в проекта укрепване на свлачище има плажна ивица и имот, предвиден за улица. Укрепителното съоръжение не променя бреговата линия, защото няма пряка връзка с нея“, коментирал е адвокатът на проекта Елисавета Василева.

Още по темата

Според експертите съоръжението не е брегоукрепително предвид факта, че имотът няма обща граница с морския бряг, заради което не е необходимо да премине процедура по ОВОС, допълва Василева.

Предстои вещото лице да установи местоположението на съоръжението спрямо морския бряг и какво представлява то. Съдът е дал 7-дневен срок на страните за поставяне на въпроси към вещото лице.

Комплексът в строеж доскоро се казваше "Алепу Вилидж" и се реализираше от "Главболгарстрой". Компанията обаче се отказа от проекта през пролетта. На мястото на строителната фирма в проекта влезе „Блек Сий Фемили Резидънс“ на общинския съветник от Приморско Стоян Василев.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Колко гладен адвокат трябва да си че да станеш такъв на дявола? Е*ати биографията ще имаш после - защитавам б0к луци...

Още от България
Индустриалните паркове ще могат да продават земя и сгради