Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

България е на световно ниво в сектора на апартаментите за краткосрочен наем

Според Георги Захариев, основател на Green Sofia Apartments, играчите на имотния пазар са помъдрели от кризата насам

гледано: 2004   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Трябва да говорим за малко по-различен пазар от този, който беше преди кризата, защото сега имаме по-мъдри играчи, хора, преминали през фалит или загубили голям капитал и които инвестират интелигентно. Това каза Георги Захариев, основател на Green Sofia Apartments, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

Имаме развитие и на един много интересен сектор - този на чужденците в България, коментира Захариев. "Те вече живеят тук, а не идват като туристи. Те имат малко по-различни изисквания към мястото, което ще обитават". 

До някаква степен пазарът е разумен, логичен като развитие, но много зависи от това как продавачи и купувачи ще продължат нататък и доколко техните консултанти ще им дадат правилните решения, каза гостът.

"България вече е на световно ниво в сектора на апартаментите за краткосрочен наем", заяви той. "Цените са доста над тези например в Албания и Македония, защото сме огромен играч на туристическия пазар. Ние сме почти на нивото на Хърватия и доста над нивото на Румъния".

В момента в София има 1600 хотелски апартамента, каза още събеседникът.

"Това е солидна бройка и не расте съразмерно с броя на туристите в столицата", коментира Захариев. "Много фирми, които подхождат несериозно към този вид дейност, ще излязат от пазара. Но се появяват нови, които оптимизират дейностите и предлагат професионални услуги. За тях има място".

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от България
Некоректни арендатори да не получават субсидии за ниви, иска кметът на Дългопол